Wat geweldig dat jij erbij bent om samen te proosten op onze Koning! Het is bijna zover en daarom hebben we de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.  

Kingsland Groningen vindt plaats op zaterdag 27 april in het Stadspark, Groningen. Het festival start om 13.00 uur en eindigt om 00.00 uur. De deuren sluiten om 22.00 uur.

BELANGRIJKE INFO
- Kom op tijd om drukte bij de entree te vermijden. Hoe eerder je bent, hoe langer je kunt genieten!
- Op Kingsland Groningen betaal je met munten. Deze kun je kopen met pin of cash.
- Er worden geen sigaretten verkocht op Kingsland Groningen.
- Voor gevonden voorwerpen kun je tijdens het event terecht bij de infobalie. Mocht het hier niet gevonden zijn, kun je na afloop kijken op Ilost.
- De huisregels van Kingsland Groningen vind je hier.
- Voor Kingsland Groningen geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Iedereen wordt gecontroleerd op een geldig legitimatiebewijs.
- Je mag je camera meenemen mits het geen professionele apparatuur betreft en je het niet voor commerciële doeleinden gebruikt. Vergeet je foto’s niet te uploaden met #KINGSLAND2024.

Vergeet jouw ticket(s) niet te personaliseren!
Na het afronden van je bestelling ontvang je van Paylogic een bevestigingsmail. Deze e-mail bevat een link waarmee je je ticket(s) kan personaliseren. Belangrijk! Personaliseer jouw eigen ticket en stuur vervolgens de link door naar je vrienden. Ieder van de groep moet zijn/haar ticket personaliseren. Na het personaliseren ontvang je pas de daadwerkelijke tickets. Check voor meer informatie en vragen over je ticket(s) deze link.

Ben je jouw tickets kwijt?
Als je jouw ticket(s) niet meer kunt vinden of als je de bevestigingsmail met je ticket(s) kwijt bent, kun je via deze link de tickets opnieuw aanvragen.

Heb je een groepsticket?
Nice! Extra gezellig. Koningsdag vier je immers met vrienden. Je krijgt hiervoor losse tickets. Je kunt ervoor kiezen om samen naar het festival te komen, maar je kunt ook allemaal los van elkaar naar binnen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je later dan je vrienden naar binnen wilt, want je komt ook gewoon in je eentje binnen! Let op: vergeet deze tickets niet te personaliseren.

LOCKERS
Op Kingsland Groningen staan lockers. Deze kun je op locatie huren. Een normale locker kost €11,- en een grote locker €14,-. Voor alle Kingslandgenoten die van tevoren een locker hebben gekocht: je ontvangt uiterlijk vrijdag 26 april een code per mail waarmee je jouw locker kunt openmaken op het evenement.

ADRES

Kingsland Groningen vindt plaats in het Stadspark op de Drafbaan, Concourslaan 10, 9727 KD in Groningen. Voor de exacte locatie en de routebeschrijving kun je Google Maps raadplegen. 

TREIN

In de Koningsnacht en op Koningsdag rijdt NS en Arriva een zogenaamde Oranjedienstregeling. Er rijden die dag op diverse trajecten meer, langere óf minder treinen, of treinen vertrekken van andere sporen. Er rijden vanaf station Groningen echter geen extra late NS-treinen. Check daarom vóór vertrek je heen én terugreis in de NS-app of de website van Arriva. Gok niet op de laatste trein, deze kan soms erg druk zijn.

Reis je zonder abonnement dan kun je in- en uitchecken met je betaalpas of mobiel bankieren-app op je smartphone. Reis je met een ov-chipkaart, zorg dan tijdig voor voldoende saldo (ook voor de terugreis). Daarmee voorkom je lang wachten bij de kaartautomaat. Heb je een OV Studentenweekkaart, dan reis je op Koningsdag met 40% korting, met een OV Studentenweekendkaart reis je gratis. Het dichtstbijzijnde treinstation is Groningen Centraal. Vanaf hier is het nog een stukje lopen naar het festivalterrein.

Let op: deze informatie kan ik aanloop naar het evenement nog wijzigen.

FIETS

De makkelijkste, snelste en goedkoopste manier van reizen is natuurlijk de fiets. Bovendien heb je geen extra reiskosten en kun je alvast de beentjes lekker opwarmen voor het festival. De fietsroute en parkeervakken worden duidelijk aangegeven. Volg hierbij de aanwijzingen van de fiets-stewards en  verkeersregelaars op. Het is niet toegestaan je fiets langs de Paterswoldseweg en Parkweg te parkeren.

PARKEREN

Kom NIET met de auto naar het evenemententerrein. Groningen en daarmee ook het Stadspark is gedurende het evenement erg slecht bereikbaar voor auto’s in verband met werkzaamheden. Bij het evenemententerrein zelf is GEEN parkeermogelijkheid. Als je met de auto komt parkeer dan bij één van de onderstaand zes P+R terreinen. Reis vanaf hier gemakkelijk verder met Qbuzz. Een P+R ticket inclusief busretour voor 5 personen kost €6,-. Het retour ticket is ook na 24:00 uur geldig.
P+R Haren/A28: Lijn 5 en lijn 6 (Q-link paars)
P+R Hoogkerk: Lijn 3 en lijn 4 (Q-link blauw)
P+R Kardinge: Lijn 3 en lijn 4 (Q-link blauw)
P+R Reitdiep: Lijn 1 (Q-link groen) en Lijn 2 (Q-link groen)
P+R Meerstad: Lijn 5 (Q-link paars)

HAAL EEN QBUZZ TICKET!

KISS & RIDE

Voor kiss & ride kun je in- en uitstappen bij restaurant Ni Hao/Stadsparkpaviljoen op de Concourslaan. Ter plaatse wordt dit kenbaar gemaakt met verwijzingsborden. 

TAXI &UBER 

Op de meest oostelijke rijstrook (busstrook) van de rijbaan o.z. van de Paterswoldseweg nabij de kruising met de Parkweg wordt een taxistandplaats ingericht. Hier kunnen taxi’s gedurende het evenement passagiers in- en uit laten stappen. Ter plaatse wordt dit kenbaar gemaakt met verwijzingsborden. 

TIMETABLE
Check hieronder waar en wanneer jouw favoriete artiesten shinen, zodat je niets mist! Wij kunnen écht niet wachten! ARE YOU READY?

Download Appic!
Zet jezelf op aanwezig, stel je eigen timetable samen en volg het laatste nieuws! Download de Kingsland Festival app op Appic!