Info Groningen

wij kunnen niet wachten!

Koningsdag komt steeds dichterbij! Wij kunnen niet wachten om samen te proosten op de Koning. We maken er één grote Oranje Madness van, volledig gehuld in onze lievelingskleur. Bereid je goed voor en check deze informatie goed. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemene informatie

DATUM EN TIJD
Kingsland Festival Groningen vindt plaats op 27 april 2024 van 13.00 tot 00.00 uur. De deuren van Kingsland Groningen sluiten om 22.30.

ADRES
Kingsland Festival Groningen vindt plaats in het Stadspark Drafbaan, Concourslaan 10, 9727 KD in Groningen.

MINIMUMLEEFTIJD
Voor Kingsland Festival Groningen geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

TOKENS
Je kunt tijdens Kingsland Festival tokens kopen. Deze haal je gemakkelijk op het festivalterrein. Het is mogelijk om de tokens te pinnen, maar je kunt ook cash betalen.

LOCKERS
Op Kingsland Festival Groningen werken we met e-lockers. Het voordeel van e-lockers is dat je deze openmaakt met een cijfercombinatie en dus geen sleutel meer nodig hebt. Met een e-locker hoef je geen sleutel meer in te leveren bij het verlaten van het festival en hierdoor betaal je ook geen borg. Je kunt een locker online bestellen.

GEHOORBESCHERMING

Je gehoor is kostbaar.  Goede gehoorbescherming is daarom essentieel op een festival. Op Kingsland Groningen is er gehoorbescherming verkrijgbaar van Pluggerz. Check ze naast het info punt.

FOTOAPPARATUUR
Een foto zegt meer dan duizend woorden. We vinden het dus ook te gek als je jouw dag op Kingsland Festival deelt op social media. Gebruik #KINGSLAND2024 en #SAMENZIJNWIJORANJE om ons te vinden op Facebook en Instagram! Het meenemen van eigen fotoapparatuur is toegestaan, mits je deze voor privédoeleinden gebruikt en het geen professionele fotoapparatuur betreft. Selfiesticks zijn niet toegestaan. Wil je voor commerciële doeleinden foto’s schieten of beelden opnemen, mail dan naar press@kingslandfestival.nl voor een persaccreditatie.

GROEPEN
Ben je met een grote groep en van plan om met een (tour)bus te komen? Meld dit vooraf via info@kingslandfestival.nl zodat we samen kunnen kijken of dit mogelijk is. 

ZAKKENROLLERS
Pas op voor zakkenrollers! Kingsland Festival doet er alles aan om zakkenrollers geen kans te geven, maar als bezoeker ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen spullen. Berg je spullen daarom zoveel mogelijk op in een kluisje en/of zorg dat je ze op een veilige plek bij je houdt.

ZERO TOLERANCE BELEID
Wij hanteren een ‘zero tolerance’ beleid op Kingsland Festival. Dit betekent dat iedereen bij aankomst op het terrein gefouilleerd wordt en eventuele aangetroffen verboden middelen hierbij in beslag worden genomen. Bij geconstateerd bezit van harddrugs wordt de toegang tot het festival ontzegd en bij constatering van grotere hoeveelheden volgt overdracht aan de politie voor proces-verbaal, waarbij de boetes hoog kunnen oplopen. Openlijk gebruik en handel op het festivalterrein leidt tevens tot verwijdering van het festival en overdracht aan de politie. Wij willen je dringend verzoeken hier rekening mee te houden. Wij als organisatie aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van overtreding van het zero tolerance beleid door onze bezoekers.

KAN IK MIJN TE GEKKE FOODTRUCK OF HORECACONCEPT AANMELDEN?

Wij vinden het altijd leuk om nieuwe aanvragen te ontvangen! Meld jouw te gekke, eigentijdse foodtruck of horecaconcept aan via info@kingsland.nl en dan komen we er bij je op terug.

Tickets

TICKETS
Er zijn verschillende soorten tickets verkrijgbaar voor Kingsland Groningen: 

 • Early Bird Ticket € 44,50 (incl. fee)
 • Regular Ticket € 49,50 (incl. fee)
 • Late Bird Ticket € 54,50 (incl. fee)
 • Groepsticket* € 47,00 p.p. (incl. fee) – geldig vanaf 5 personen

*Bij een groepsticket ontvang je losse tickets. Iedereen kan dus apart naar binnen.

PROBLEMEN MET TICKETS

Vragen over het bestellen van tickets? Of is er iets misgegaan met je bestelling? Check dan deze pagina of neem contact op met de customer service van Paylogic.

Zoals in de bevestigingsmail van Paylogic aangegeven, ontvang je je e-ticket in de week van het evenement. Het is wel mogelijk om via de bevestigingsmail/My Order je ticket via Ticketswap aan te bieden vanaf 1 maart.

Ben je je ticket kwijt? Raadpleeg dan deze website om je ticket opnieuw op te vragen. 

Heb je een verkeerd email-adres ingevuld bij het aankopen van je ticket en wil je dit wijzigen? Dit kan hier.

TICKETS OMZETTEN NAAR EEN ANDERE KINGSLAND STAD
Heb jij in je enthousiasme tickets gekocht voor een andere Kingsland stad? Geen probleem! Je kunt je tickets nu gemakkelijk ruilen voor een andere Kingsland stad via de ‘MyOrder’ pagina van Paylogic.

Je kunt je tickets direct wijzigen in je bestelling via de knop "mijn bestelling beheren". Als je de link volgt en 'meer acties' selecteert, kun je je tickets wijzigen. Er zijn een aantal wijzigingsmogelijkheden en je hebt de vrijheid om het 'tegoed' dat je van je originele tickets krijgt op elke gewenste manier te gebruiken.

Let op: wijzigen kan zolang er tickets beschikbaar zijn in de ticketshop naar keuze.

ONOFFICIËLE TICKETVERKOOP

Heb je naast een ticket gegrepen voor Kingsland Festival? Balen! We begrijpen we dat je dan op zoek gaat naar een ticket via andere wegen. Maar let op: tickets via onofficiële kanalen kopen brengt risico’s met zich mee. We kunnen je niet garanderen dat het een officieel ticket is en we willen je deze teleurstelling graag besparen! Koop alleen tickets via onze officiële verkoopkanalen. Dit zijn onze Paylogic shop en Ticketswap. 

Route

ADRES

Kingsland Festival Groningen vindt plaats in het Stadspark op de Drafbaan, Concourslaan 10, 9727 KD in Groningen. Voor de exacte locatie en hoe daar te komen kun je Google Maps raadplegen.

TREIN

In de Koningsnacht en op Koningsdag rijdt NS en Arriva een zogenaamde Oranjedienstregeling. Er rijden die dag op diverse trajecten meer, langere óf minder treinen, of treinen vertrekken van andere sporen. Er rijden vanaf station Groningen echter geen extra late NS-treinen.

Check daarom vóór vertrek je heen én terugreis in de NS-app of de website van Arriva. Gok niet op de laatste trein, deze kan soms erg druk zijn.

Reis je zonder abonnement dan kun je in- en uitchecken met je betaalpas of mobiel bankieren-app op je smartphone. Reis je met een ov-chipkaart, zorg dan tijdig voor voldoende saldo (ook voor de terugreis). Daarmee voorkom je lang wachten bij de kaartautomaat. Heb je een OV Studentenweekkaart, dan reis je op Koningsdag met 40% korting, met een OV Studentenweekendkaart reis je gratis.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Groningen Centraal. Vanaf hier is het nog een stukje lopen naar het festivalterrein.

Let op: deze informatie kan in aanloop naar het evenement nog wijzigen. 

FIETS

De makkelijkste, snelste en goedkoopste manier van reizen is natuurlijk de fiets. Bovendien heb je geen extra reiskosten en kun je alvast de beentjes lekker opwarmen voor het festival. De fietsroute en parkeervakken worden duidelijk aangegeven. Volg hierbij de aanwijzingen van de fiets-stewards en  verkeersregelaars op.

Het is niet toegestaan je fiets langs de Paterswoldseweg en Parkweg te parkeren.

PARKEREN

Kom NIET met de auto naar het evenemententerrein. Groningen en daarmee ook het Stadspark is gedurende het evenement erg slecht bereikbaar voor auto’s in verband met werkzaamheden.

Bij het evenemententerrein zelf is GEEN parkeermogelijkheid. Als je met de auto komt parkeer dan bij één van de onderstaand zes P+R terreinen. Reis vanaf hier gemakkelijk verder met Qbuzz. Een P+R ticket inclusief busretour voor 5 personen kost €6,- en is binnenkort verkrijgbaar. Het retour ticket is ook na 24:00u geldig.


P+R Haren/A28: Lijn 5 en lijn 6 (Q-link paars)
P+R Euroborg / P3: Lijn 2 (Q-link groen) Let op: betaald parkeren.
P+R Hoogkerk: Lijn 3 en lijn 4 (Q-link blauw)
P+R Kardinge: Lijn 3 en lijn 4 (Q-link blauw)
P+R Reitdiep: Lijn 1 (Q-link groen) en Lijn 2 (Q-link groen)
P+R Meerstad: Lijn 5 (Q-link paars)

TAXI + KISS & RIDE

Voor kiss & ride kun je in- en uitstappen bij restaurant Ni Hao/Stadsparkpaviljoen op de Concourslaan. Ter plaatse wordt dit kenbaar gemaakt met verwijzingsborden. Op de meest oostelijke rijstrook (busstrook) van de rijbaan o.z. van de Paterswoldseweg nabij de kruising met de Parkweg wordt een taxistandplaats ingericht. Hier kunnen taxi’s gedurende het evenement passagiers in en uit laten stappen.

TOURINGCARS

Ben je van plan met een touringcar of partybus naar Kingsland te komen? Stuur dan even een mailtje naar info@kingslandfestival.nl om de bus aan te melden en samen te kijken of dit mogelijk is.

 

Huisregels

 • Kingsland Festival behoudt zich het recht om iemand te allen tijde de toegang tot het evenement te ontzeggen. 
 • Kingsland Festival behoudt zich het recht om het evenementenbeleid te allen tijde aan te passen. 
 • Kingsland Festival behoudt zich het recht om bezoekers op de locatie van het evenement te registreren op zowel beeld- als geluidsdragers. Deze opnames kunnen door de organisatie gebruikt worden, zonder dat zij hiertoe een vergoeding (in de vorm van geld of andere zaken) verschuldigd is aan de desbetreffende bezoekers. 
 • Bezoekers van het evenement dienen akkoord te gaan met een fouillering bij de ingang, indien verzocht. 
 • De organisatie behoudt zich het recht tot cameratoezicht en het gebruik van overige crowdmanagementsystemen ten behoeve van de veiligheid van haar bezoekers en medewerkers
 • Bezoekers zijn gehouden instructies, voorschriften en/of aanwijzingen van (beveiligings-) medewerkers van het evenement te allen tijde op te volgen.
 • Roken en het gebruik van e-sigaretten is binnen, in tenten en onder overkappingen niet toegestaan.
 • Voor alle evenementen van Kingsland Festival geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Bij twijfel over de leeftijd kan er altijd om een legitimatiebewijs gevraagd worden. Ben je nog geen 18 jaar of niet in staat een geldig legitimatiebewijs te tonen, dan word je de toegang geweigerd. 
 • Er moet voldaan worden aan de Nederlandse wettelijke verplichting van een geldig legitimatiebewijs.
 • Bezoekers met bijzondere medicijnen moeten dit melden bij de beveiliging bij de visitatie. Deze verwijzen u door naar de EHBO, hier kunt u de medicijnen achterlaten. 
 • Eigen consumpties, flessen, blikjes, alcohol, glaswerk en brandgevaarlijke materialen zijn verboden op de locatie en mogen niet mee naar binnen worden genomen. 
 • Drugs zijn verboden. Dit geldt zowel voor eigen gebruik als voor de verkoop.
  Het bezit en/of gebruik van lachgas/distikstof(mon)oxide is strikt verboden tijdens dit evenement. 
 • Er vindt een strenge fouillering plaats bij de entree. Personen die in bezit zijn van drugs worden direct overgedragen aan de politie. 
 • Wapens zijn ten strengste verboden. Voorwerpen die als wapens gebruikt kunnen worden, worden in beslag genomen. 
 • Het is verboden om commerciële activiteiten uit te oefenen op en rondom de locatie. 
 • Het bezoeken van het evenement is volledig op eigen risico. 
 • Na het verlaten van het evenement is het niet mogelijk om het evenemententerrein weer te betreden. 
 • Kingsland Festival is niet aansprakelijk voor schade aan of verlies van bezittingen of lichamelijke gesteldheid van de bezoekers. 
 • Kingsland Festival is niet aansprakelijk voor eventuele gehoorbeschadiging.
 • Bezoekers worden geadviseerd gehoorbescherming te dragen, deze zijn verkrijgbaar op het evenement.
 • Op en rondom de locatie wordt streng gecontroleerd op ongeregeldheden. Personen die zich misdragen worden onmiddellijk van het terrein verwijderd. 
 • Bij het betreden en verlaten van het evenement dienen bezoekers geen overlast te veroorzaken voor de buurt.
 • Het is niet toegestaan buiten de daartoe bestemde toiletten te urineren.
 • Het is verboden om (semi) professionele fotoapparatuur mee te nemen naar Kingsland evenementen, tenzij anders overeengekomen middels een toegewezen persaccreditatie. 
 • Een gewone (digitale) camera evenals een Go Pro camera zijn wel toegestaan. Selfie sticks zijn niet toegestaan.
 • Het is op Kingsland Festival niet toegestaan een paraplu mee te nemen. 
 • Kingsland Festival is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van de informatie via internet alsmede technische storingen. 
 • Annulering of restitutie van eenmaal bestelde en aangeschafte tickets is niet mogelijk.
 • Kingsland Festival zal in geen geval geld restitueren voor gekochte tokens. De tokens zijn ook niet inwisselbaar voor geld of nieuwe tokens aan het eind van het evenement. 

Staat je vraag er niet tussen?

VRAGEN?

Heb je een vraag? Stel deze dan via e-mail. Wij doen ons best om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Heb je vragen over of problemen met tickets kun je contact opnemen met  Paylogic. 

E-MAIL

Je kan ons mailen op info@kingslandfestival.nl.

Staat je vraag er niet tussen?
Staat je vraag er niet tussen?