Wat geweldig dat jij erbij bent om samen te proosten op onze Koning! Het is bijna zover en daarom hebben we de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.  

Kingsland Amsterdam vindt plaats op zaterdag 27 april in de RAI, Amsterdam. Het festival start om 12.00 uur en eindigt om 21.30 uur. De deuren sluiten om 20.00 uur.

BELANGRIJKE INFO
- Kom op tijd om drukte bij de entree te vermijden. Hoe eerder je bent, hoe langer je kunt genieten!
- Op Kingsland Amsterdam betaal je met munten. Deze kun je kopen met pin of cash.
- Er worden geen sigaretten verkocht op Kingsland Amsterdam.
- Voor gevonden voorwerpen kun je tijdens het evenement terecht bij de infobalie. Mocht het hier niet gevonden zijn, kun je na afloop kijken op Ilost.
- De huisregels van Kingsland Amsterdam vind je hier.
- Voor Kingsland Amsterdam geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.
- Je mag je camera meenemen mits het geen professionele apparatuur betreft en je het niet voor commerciële doeleinden gebruikt. Vergeet je foto’s niet te uploaden met #KINGSLAND2024.

Vergeet jouw ticket(s) niet te personaliseren!
Na het afronden van je bestelling ontvang je van Paylogic een bevestigingsmail. Deze e-mail bevat een link waarmee je je ticket(s) kan personaliseren. Belangrijk! Personaliseer jouw eigen ticket en stuur vervolgens de link door naar je vrienden. Ieder van de groep moet zijn/haar ticket personaliseren. Check voor meer informatie en vragen over je ticket(s) deze link!

Ben je jouw ticket kwijt?
Als je jouw ticket(s) niet meer kunt vinden of als je de bevestigingsmail met je ticket(s) kwijt bent, kun je via hier de tickets opnieuw aanvragen.

Heb je een VIP Ticket?

Volg vanaf de hoofdentree de borden VIP entree, de entree bevindt zich ter hoogte van restaurant 'The Traveller'. Hier ontvang je na het scannen van je ticket een welkomstdrankje en hier zijn lockers beschikbaar.

Heb je een groepsticket?
Nice! Extra gezellig. Koningsdag vier je immers met vrienden. Je krijgt hiervoor losse tickets. Je kunt ervoor kiezen om samen naar het festival te komen, maar je kunt ook allemaal los van elkaar naar binnen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je later dan je vrienden naar binnen wilt, want je komt ook gewoon in je eentje binnen! Let op: vergeet deze tickets niet te personaliseren.

LOCKERS
Op Kingsland Amsterdam staan lockers. Deze kun je op locatie huren. Een normale locker kost €11,- en een grote locker €14,-. Voor alle Kingslandgenoten die van tevoren een locker hebben gekocht; je ontvangt een e-ticket waarmee je je kunt melden bij de pre-sale lockerbalie op het terrein. Deze bevindt zich na de entree. Belangrijk: je betaalt een borg van €10,- voor de sleutel van jouw locker. Dit bedrag krijg je aan het einde van de dag weer retour als je jouw sleutel inlevert. 

ADRES
Kingsland Amsterdam vindt plaats in- en rondom de RAI Amsterdam. Voor de exacte locatie en de routebeschrijving kun je Google Maps raadplegen. De entree van Kingsland Festival Amsterdam bevindt zich aan de zijde van de Wielingenstraat.

METRO

Noord-Zuidlijn halte Europaplein is op Koningsdag NIET in gebruik. Het is dus niet mogelijk om Kingsland Amsterdam per metro te bereiken. Kom je toch met de metro? Reis dan naar NS station Amsterdam Zuid. Vanaf hier is Kingsland te voet in 20 minuten bereikbaar. Volg vanaf het station de borden KINGSLAND RAI. Kijk voor actuele informatie en de haltetijden van tram, bus en metro op www.gvb.nl of raadpleeg www.9292.nl.

TREIN

Reis je met de trein naar Kingsland Amsterdam? Let dan goed op: station Amsterdam RAI is op Koningsdag gesloten! Plan daarom van tevoren je heen- en terugreis in de NS-App of op ns.nl en nogmaals kort voor vertrek. Tijdens Koningsdag geldt een aangepaste dienstregeling. NS zet extra en langere treinen in, waardoor een stop bij station Amsterdam RAI niet mogelijk is. De trein maakt wel een stop op station Amsterdam Zuid waar vandaan Kingsland te voet in 20 minuten bereikbaar is. Volg vanaf dit station de borden KINGSLAND RAI. Ook gelden er een aantal speciale maatregelen. Zo is op Koningsdag het meenemen van alcohol naar het station of in de trein niet toegestaan.
Tip: Het kan druk zijn bij station Amsterdam Zuid. Houd hier rekening met mogelijk langere wachttijden dan dat je gewend bent. Voorkom dat je extra lang moet wachten door voldoende saldo op je OV-chipkaart en het goed plannen van je reis. Geen OV-chipkaart? Je kunt ook in- en uitchecken met je betaalpas of mobiel bankieren-app. Je voorkomt dan lang wachten bij de kaartautomaat. Voor meer info kijk op ns.nl/koningsdag

FIETS

De makkelijkste, snelste en goedkoopste manier van reizen is natuurlijk de fiets. Bovendien heb je geen extra reiskosten en kun je alvast de beentjes lekker opwarmen voor het festival. Je fiets parkeer je  bij de stalling rechts naast de hoofdentree. De fietsroute wordt duidelijk aangegeven. Volg hierbij de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

AUTO

Kom je met de auto, houd rekening met mogelijke hinder op de A10 vanaf 12.00 uur in verband met een aangekondigde demonstratie. De RAI blijft bereikbaar, volg indien van toepassing de aangegeven omleiding en aanwijzingen.

PARKEREN

Je kan parkeren bij P3. Volg hiervoor de borden. Houd er wel rekening mee dat er beperkte parkeergelegenheid is. Je kan hier alvast online een parkeerkaart kopen. We adviseren iedereen daarom om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

TOURINGCAR

Ben je van plan met een touringcar of partybus naar Kingsland te komen? Stuur dan even een mailtje naar info@kingslandfestival.nl om de bus aan te melden en samen te kijken of dit mogelijk is.

TAXI, UBER EN KISS & RIDE

Kom je met de taxi of word je met de auto afgezet? Volg dan de borden naar RAI P4. Vanaf hier loop je gemakkelijk en snel naar de ingang van Kingsland. Ook na afloop van het festival kun je hier weer terecht voor een taxi of de K+R. Let op: door extra drukte op Koningsdag zijn er beperkte taxi's beschikbaar. Plan dus ook je terugreis goed.

TIMETABLE
Check waar en wanneer jouw favoriete artiesten shinen, zodat je niets mist! Wij kunnen écht niet wachten! ARE YOU READY?

Download Appic!

Zet jezelf op aanwezig, stel je eigen timetable samen en volg het laatste nieuws! Download de Kingsland Festival app op Appic!